Home » Over/About Heidi

Heidi (1974) woont en werkt in het Limburgse Arcen en is al heel lang met tekenen en schilderen bezig. Ze heeft het schilderen in haar genen mee gekregen. Na haar opleiding is Heidi gaan reizen. Het bracht haar op vele prachtige bestemmingen waar onder ook Australië waar ze van dichtbij kennis maakte met de aboriginal kunst en cultuur. Dit heeft haar nooit meer losgelaten, en is veel in haar werk terug te vinden. Net zoals de invloeden van de aboriginals, hebben haar reizen, en vooral de inheemse volkeren en culturen een grote invloed op haar werk. Deze inspiraties neemt ze mee in haar zoektocht naar de unieke combinatie van abstracte schilderkunst verweven met de authentieke vormen en invloeden van culturen van over de hele wereld.

Haar werk kenmerkt zich door de aanwezigheid van de vele puntjes die ze met kleine penselen of houten stokjes op het doek zet. Vaak geïnspireerd door muziek werkt Heidi uren lang aan het zetten van de duizenden puntjes. Ze werkt hoofdzakelijk met acrylverf, meestal op doek en soms op houten paneeltjes. Haar kleurgebruik is uitbundig  met soms ongebruikelijke combinaties die, als het doek klaar is, zorgen voor een overweldigend, bijzonder, soms vreemd maar indrukwekkend werk.  De verschillende lagen in haar werk gecombineerd met het kleur gebruik en de duizenden puntjes, creëren  vaak ook een verrassend 3D effect. 

 

Naast het werk met de puntjes verkend Heidi ook andere richtingen zoals te zien is in een nieuwe reeks pop/street? art portretten. Hierin verkend Heidi nieuwe technieken zoals de combinatie van pastelkrijt met acryl verf.

De werken die ze maakt hebben geen vergezochte boodschap, ze hebben geen statement en er zit geen ingewikkeld  verhaal achter. Ze zijn wat ze zijn op het moment dat ze door Heidi worden gemaakt. Gecreëerd op het moment, het moment van het nu, het moment van het voelen van het beleven, en vaak is dat bij Heidi een interactie met muziek, haar huisgenoten,  het bos waar aan ze woont, de beek die achter haar huis stroomt, Heidi stopt erin wat ze op het moment van het maken voelt. Puur gemaakt uit haar hart voor haarzelf en door haarzelf

Haar werken zijn er om je te raken, je moet verliefd kunnen worden op een schilderij, ze zijn er om mooi te zijn, ze zijn er om in weg te dromen, net zoals Heidi doet op het moment dat de schilderijen worden gemaakt.
Je kunt in de uitbundige kleuren en vormen je eigen verhaal maken of herkennen, of je kunt, en doet er niks mee, en beleef het schilderij hoe het gemaakt is.

 

De combinatie van de op aboriginal en andere inheemse geïnspireerde kunst, haar kleur gebruik, haar eigenwijze vormgeving en haar geduld om de duizenden puntjes te zetten, zorgen voor zeer bijzondere en originele, met passie gemaakte werken.